
Druh pečení Poloha roštu Teplota °C Čas (min)
Švýcarský koláč 1 170 - 190 45 - 55
Jablečný koláč, s
horní vrstvou
1 150 - 170 50 - 60
Zeleninový koláč 1 160 - 180 50 - 60
Nekvašený chléb
2
230 - 250
1)
10 - 20
Listové těsto s ná‐
plní
2
160 - 180
1)
45 - 55
Flammekueche
(alsaské jídlo pod‐
obné pizze)
2
230 - 250
1)
12 - 20
Pirohy (ruské piro‐
hy s náplní)
2
180 - 200
1)
15 - 25
1)
Předehřejte troubu.
2)
Použijte hluboký pekáč / plech.
11.11 Rozmrazování
Odstraňte obal z potravin a potraviny po‐
ložte na talíř.
Nezakrývejte je mísou či talířem, poně‐
vadž by to mohlo prodloužit dobu roz‐
mrazování.
Používejte první polohu roštu zdola.
Jídlo
Doba roz‐
mrazování
(min)
Další čas rozmra‐
zování (min)
Poznámka
Kuře, 1000 g 100 - 140 20 - 30
Kuře položte na obrá‐
cený talířek ve velkém
talíři. V polovině doby
obraťte.
Maso, 1000 g 100 - 140 20 - 30
V polovině doby obrať‐
te.
Maso, 500 g 90 - 120 20 - 30
V polovině doby obrať‐
te.
Pstruh, 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Jahody, 300 g 30 - 40 10 - 20 -
Máslo, 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Smetana, 2 x 200
g
80 - 100 10 - 15
Smetanu lze snadno
ušlehat, i když jsou v ní
ne zcela rozmražené
kousky.
Dort, 1400 g 60 60 -
11.12 Zavařování
Upozornění:
• Pro zavařování používejte pouze za‐
vařovací sklenice, které jsou na trhu
dostupné ve stejné velikosti.
• Sklenice se šroubovacím uzávěrem
nebo bajonetovým uzávěrem nejsou
vhodné.
• Pro tuto funkci používejte první polohu
roštu odspodu.
ČESKY 29
Komentáře k této Příručce