
Drůbež
Druh masa Množství Poloha roštu Teplota °C Čas v minu‐
tách
Kusy drůbeže každý
200-250 g
1 200 - 220 30 - 50
Půlka kuřete každý
400-500 g
1 190 - 210 35 - 50
Kuře, brojler 1-1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Kachna 1,5-2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Husa 3,5-5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Krůta 2,5-3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Krůta 4-6 kg 1 140 - 160 150 - 240
10.10 Gril
Grilovací funkci používejte vždy s maxi‐
mální teplotou.
Vždy grilujte se zavřenými dvířky
trouby.
Prázdnou troubu předehřejte po
dobu pěti minut pomocí grilovací
funkce.
• Rošt zasuňte do úrovně drážek uve‐
dené v tabulce pro grilování.
• Do první úrovně drážek vždy zasuňte
plech na zachycení šťávy.
• Grilujte pouze ploché kousky masa
nebo ryb.
Grilovací oblast je nastavena do středu
roštu
Grilování
Typ grilova‐
ných potravin
Poloha ro‐
štu
Teplota °C
Doba grilování v minutách
1. strana 2. strana
Burgers 4
max
1)
9 - 15 8 - 13
Vepřový plá‐
tek
4 max 10 - 12 6 - 10
Klobásy 4 max 10 - 12 6 - 8
Hovězí stea‐
ky, telecí
steaky
4 max 7 - 10 6 - 8
Topinky 4 - 5
max
1)
1 - 4 1 - 4
Toasty s oblo‐
hou
4 max 6 - 8 -
1)
Předehřejte troubu
10.11 Odmrazování
Potraviny rozbalte nebo zbavte obalů.
Potraviny položte na talíř.
Nezakrývejte je talířem ani miskou. Mo‐
hlo by tak dojít k prodloužení doby roz‐
mrazování.
Použijte první polohu roštu trouby. Jed‐
ná se o spodní úroveň.
28
www.aeg.com
Komentáře k této Příručce