AEG 47036IU-MN Uživatelský manuál Strana 13

  • Stažení
  • Přidat do mých příruček
  • Tisk
  • Strana
    / 76
  • Tabulka s obsahem
  • KNIHY
  • Hodnocené. / 5. Na základě hodnocení zákazníků
Zobrazit stránku 12
Dno nádoby musí být co nejrov‐
nější a co nejtlustší.
Rozměry nádoby: indukční varné
zóny se do určité míry automatic‐
ky přizpůsobí velikosti dna nád‐
oby. Magnetická část dna nád‐
oby však musí mít určitý minimál‐
ní průměr.
Varná zóna Minimální průměr
nádoby [mm]
Pravá zadní
180 mm
145
Pravá přední
180 mm
145
Levá zadní
145 mm
125
Levá přední
210 mm
180
6.2 Zvuky během provozu
Jestliže slyšíte:
Praskání: nádobí je vyrobeno z rů‐
zných materiálů (sendvičová konstruk‐
ce).
Pískání: používáte jednu varnou zónu
nebo několik varných zón na vysoký
výkon a nádoby jsou vyrobeny z rů‐
zných materiálů (sendvičové dno).
Hučení: jedna nebo více varných zón
pracuje při vysokém výkonu.
Cvakání: dochází ke spínání elektric‐
kých přepínačů.
Syčení, bzučení: pracuje ventilátor.
Tyto zvuky jsou normální a neznačí zá‐
vadu spotřebiče.
6.3 Úspora energie
Je-li to možné, vždy zakrývejte
nádoby pokličkami.
Nádobu postavte na varnou
zónu, a teprve potom ji zapně‐
te.
6.4 Příklady použití varné
desky
Údaje v následující tabulce jsou jen
orientační.
Na‐
stave‐
ní te‐
ploty
Vhodné pro: Čas Tipy
1
Udržení teploty hotového jídla. dle
potřeb
y
Nádobu zakryjte pokličkou.
1-3 Holandská omáčka, rozpouště‐
ní: másla, čokolády, želatiny.
5-25
min
Čas od času zamíchejte.
1-3 Zahuštění: nadýchané omelety,
míchaná vejce.
10-40
min
Nádobu zakryjte pokličkou.
3-5 Dušení jídel z rýže a mléčných
jídel, ohřívání hotových jídel.
25-50
min
Přidejte alespoň dvakrát to‐
lik vody než rýže, mléčná jí‐
dla během ohřívání občas
zamíchejte.
5-7 Podušení zeleniny, ryb, masa. 20-45
min
Přidejte několik lžic tekutiny.
7-9 Vaření brambor v páře. 20-60
min
Použijte max. ¼ l vody na
750 g brambor.
7-9 Vaření většího množství jídel,
dušeného masa se zeleninou a
polévek.
60-150
min
Až 3 l vody a přísady.
ČESKY 13
Zobrazit stránku 12
1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 75 76

Komentáře k této Příručce

Žádné komentáře