
Zelenina
Sušené potra‐
viny
Poloha roštu
Teplota (°C) Čas (hod)
1 úroveň 2 úrovně
Fazole 3 1 / 4 60 - 70 6- 8
Papriky 3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Zelenina do
polévky
3 1 / 4 60 - 70 5 - 6
Houby 3 1 / 4 50 - 60 6 - 8
Byliny 3 1 / 4 40 - 50 2 - 3
Ovoce
Sušené potra‐
viny
Poloha roštu
Teplota (°C) Čas (hod)
1 úroveň 2 úrovně
Švestky 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Meruňky 3 1 / 4 60 - 70 8 - 10
Jablečné plát‐
ky
3 1 / 4 60 - 70 6 - 8
Hrušky 3 1 / 4 60 - 70 6 - 9
11.21 Zavařování
Upozornění:
• Pro zavařování používejte pouze za‐
vařovací sklenice, které jsou na trhu
dostupné ve stejné velikosti.
• Sklenice se šroubovacím uzávěrem
nebo bajonetovým uzávěrem nejsou
vhodné.
• Pro tuto funkci používejte první polohu
roštu odspodu.
• Na plech na pečení nedávejte více
než šest litrových zavařovacích skle‐
nic.
• Sklenice naplňte rovnoměrně a
uzavřete je.
• Sklenice se nesmí navzájem dotýkat.
• Do plechu na pečení nalijte 1/2 litru
vody, aby v troubě bylo dostatečné
vlhko.
• Jakmile začne tekutina v prvních skle‐
nicích perlit (u litrových sklenic asi za
35–60 minut), troubu vypněte nebo
snižte teplotu na 100 °C (viz tabulka).
Měkké ovoce
Zavařování Teplota ve °C
Doba zavařování
do začátku perlení
(min)
Další vaření při
100 °C (min)
Jahody / Borův‐
ky / Maliny / Zralý
angrešt
160 - 170 35 - 45 -
ČESKY 39
Komentáře k této Příručce