
Je-li zásobník po
naplnění vodou mokrý,
před vložením do
spotřebiče ho otřete
měkkým hadříkem.
4. Zapněte spotřebič.
5. Nastavte funkci pečení v páře a
teplotu.
6. V případě potřeby nastavte funkci
Trvání nebo Čas ukončení .
Poprvé se pára objeví přibližně za
dvě minuty. Když spotřebič dosáhne
nastavené teploty, ozve se zvukový
signál.
Zvukový signál zazní na konci doby
přípravy jídla.
7. Vypněte spotřebič.
8. Po každém dokončení vaření v páře
zásobník na vodu vyprázdněte.
POZOR!
Spotřebič je horký. Hrozí
nebezpečí popálení. Při
vyprazdňování
zásobníku na vodu
buďte opatrní.
9. Po vaření v páře může docházet ke
srážení páry na dně vnitřku trouby.
Dno vnitřku spotřebiče vždy vysušte,
až vychladne.
Nechte spotřebič zcela
vychladnout s otevřenými
dvířky. Sušení můžete
urychlit zavřením dvířek a
předehřátím spotřebiče
pomocí Pravý horký vzduch
o teplotě 150 °C po dobu
přibližně 15 minut.
Když v zásobníku na vodu
dochází voda, zazní zvukový
signál. Abyste mohli
pokračovat ve vaření v páře,
do zásobníku je nutné
doplnit vodu dle výše
uvedeného postupu.
Na konci vaření v páře
pracuje chladicí ventilátor
spotřebiče při vyšších
otáčkách, aby byla lépe
odsáta nadměrná pára. To je
normální jev.
6.12 Vakuové vaření
• Beze ztrát chutí a vůní z důvodu
odpařování si potraviny zachovají
plné aroma.
• Křehká struktura masa a ryb.
• Potraviny si zachovávají všechny
minerály a vitamíny.
• Je zapotřebí méně koření, protože si
potraviny uchovávají přirozenou chuť.
• Lepší průběh práce, jelikož není
zapotřebí připravovat a servírovat
potraviny ve stejnou dobu a na
stejném místě.
• Nízká teplota přípravy minimalizuje
riziko nadměrné tepelné přípravy.
• Porcované potraviny se snadněji drží.
Příprava pokrmu
1. Očistěte a pokrájejte přísady.
2. Přísady ochuťte.
3. Přísady vložte do vhodných
vakuových sáčků.
4. Sáčky vakuově utěsněte a v
maximální možné míře odstraňte
vzduch.
5. Pokud tepelná příprava neproběhne
ihned, je nutné sáčky uložit v chladu.
6. Pokračujte s funkcí Vakuové vaření
dle použitelných hodnot v tabulce pro
vaření a berte přitom ohled na typ
potravin nebo recept podporovaného
vaření.
7. Otevřete sáček a podávejte.
8. Pokrm můžete také dopéci nebo
dogrilovat; např. maso tak získá
krásnou kůrku a typickou vůni
pečeného masa.
Zapnutí funkce: Vakuové
vaření
1. Zapněte spotřebič.
2. Zvolte nabídku: Vakuové vaření.
3. Potvrďte stisknutím
.
4. Nastavte funkci: Vakuové vaření.
5. Potvrďte stisknutím .
6. Nastavte teplotu.
7. Potvrďte stisknutím .
www.aeg.com22
Komentáře k této Příručce